Precizare despre cei pe care i-am numit anabaptiști (re-botezați) – la cine m-am referit

Am văzut cum mai mulți autori, chiar și calviniști, au încercat să dovedească că urmașii ucenicilor Domnului au existat continuu (în număr mic) până la apariția neo-protestanților, care sunt urmașii lor ( vedeți link ). Acești anabaptiști nu au fost niciodată calviniști și chiar s-au opus degradării reformei, ajunsă la stadiul de cuvinte multe dar fără conținut de umblare reală cu Domnul pe calea mântuirii (am arătat într-un articol anterior de ce s-a ales doar un fâs mare de ideile lor mărețes-a amestecat Calvin și a mințit cu mântuirea ușoară). Acești ucenici numiți impropriu anabaptiști trebuie deosebiți de cei apăruți cu 400 de ani în urmă (când spun unii baptiști că au apărut). Pe cei care au fost urmașii ucenicilor Domnului Isus de-a lungul veacurilor îi numim (impropriu) anabaptiști pentru că așa i-au numit cei din jur: re-botezați. Ei nu erau cu adevărat re-botezați (din nou) la maturitate, pentru că nu fuseseră botezați când au fost copii. Botezul lor a fost botezul Biblic, la maturitate. (Cei din lume care au devenit anabaptiști puteau fi numiți corect anabaptiști, re-botezați, probabil de la re-botezarea noilor convertiți li s-a dat acest nume). Când am scris despre anabaptiști, m-am referit la aceștia și la credința lor adevărat creștină (arministă, cu fapte, dusă pe calea mântuirii până la capăt), la cei care au existat de-a lungul veacurilor. Slăvit să fie Dumnezeu pentru credința lor cu adevărat creștină (fără mântuire ușoară), la fel cu credința baptiștilor, zeci de ani în vremea comunismului!

Suntem urmași ai ucenicilor Domnului Isus, cei care credeau în mântuirea cu fapte, dusă până la capăt. Dacă primiți credința falsă, calvinistă, degeaba ați crezut!

1 Corinteni 15.1. Vă fac cunoscut, fraţilor, Evanghelia pe care v-am propovăduit-o, pe care aţi primit-o, în care aţi rămas 2. şi prin care sunteţi mântuiţi, dacă o ţineţi aşa după cum v-am propovăduit-o – vă las plăcerea să căutați și să citiți în Iacov 2 ce fel de Evanghelie și credință am primit; altfel – cu mântuirea ușoară calvinistă = odată mântuiți, pe veci mântuiți, degeaba aţi crezut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s