Un ateu semi-creștin-fals a trecut la calvinism – să vedem motivele ratării umblării prin (în) firea pământească

Știm că în VT (legea veche) cei din poporul ales și-au ratat umblarea cu Dumnezeu pentru că firea pământească nu i-a ajutat și nu fusese dat încă Duhul Sfânt (decât pentru câteva momente, când prorocii proroceau prin Duhul Sfânt). Odată cu Jertfirea și Învierea Domnului Isus, avem intrare liberă la Tatăl. Domnul Isus a ales (rânduit) existența unui alt grup (eterogen) prin care să ofere mântuirea tuturor oamenilor din lume. Acestora le-a fost dat Duhul Sfânt, pentru ajutor și călăuzire în umblarea pe calea mântuirii, umblare care trebuie dusă până la capăt!

Un creștin-ratat ne spune cum și de ce s-a făcut ”mântuit pe veci”: Dintr-un creştin care dorea să deţină controlul (deşi eşua în fiecare zi – pentru că umbla în firea pământească, fără călăuzirea și ajutorul Duhului Sfânt, nici măcar nu și-a dat seama de ce eșua permanent!) şi care se îngrijora mereu cu privire la viitor, am devenit un ucenic al lui Hristos plin de pace, fiind convins că planul lui Dumnezeu este perfect şi că nimic nu mă poate despărţi de dragostea Sa – ucenicul firii pământești, de la ratarea umblării pe calea mântuirii în firea pământească, lipsit de Duhul Sfânt, a trecut la învățăturile dracilor că Dumnezeu l-a ales la facerea lumii, l-a mântuit ce de-a sila și este obligat să îl ducă în cer, orice ar face păgânul – adică a trecut la mântuirea ușuratică prin scărpinare în fund, pe veci. Și acum rostește blasfemiile satanei cu suveranitatea arbitrară și alte mizerii calviniste. Am cunoscut ”mântuiți pe veci” (de tip nou, la fel de falși ca tatăl lor, satana) bețivani, curvari (chiar fac avorturi) că cred ei că nu își pierd mântuirea orice ar face și fac orice, odată mântuiți se cred pe veci mântuiți. Pacea de suprafață a ereticilor este de la satana, tatăl minciunilor și al ereziilor nimicitoare!

Nu a fost ucenic al lui Cristos (a umblat în Legea NT ca în Legea din VT, fără Duhul Sfânt) pentru că era un semi-ateu care nu și-a înțeles umblarea. Am crezut că a fost creștin, dar a fost un ateu care nici măcar nu a înțeles creștinismul. Nu a înțeles că Duhul Sfânt (în care chiar îngerii doresc să privească) a fost dat creștinilor: o Persoană a Sfintei Treimi coboară în fiecare creștin ca să ne ajute să mergem pe calea mântuirii până la capăt, pentru că fără Duhul Sfânt nu se poate! A vrut să umble ca cei din VT în firea pământească și a dat rateuri (și nu a înțeles de ce!). Dacă ar fi vorbit cu un creștin (arminist), i-ar fi spus dinainte că nu va reuși (cum nu au reușit cei mulți din VT).

Traducerea Cornilescu este greșită, în Biblie este:
Galateni 5.16 Umblaţi cârmuiţi de Duhul şi ca consecințe nu veți mai împlini poftele firii pământeşti.

1 Petru 1.12 Prorocilor le-a fost descoperit că nu pentru ei înşişi, ci pentru voi spuneau ei aceste lucruri, pe care vi le-au vestit acum cei ce v-au propovăduit Evanghelia prin Duhul Sfânt trimis din cer şi în care chiar îngerii doresc să privească – nu există Evanghelia curată fără Duhul Sfânt!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s