Încă un calvinist a ieșit dintre baptiști – ce fel de individ este

Am găsit un individ care și-a dat demisia dintre baptiști (am șters numele lui, contează ce crede. Ca să vedeți cererea de retragere, dați clic pe imagine).

cerere-iesire-din-cultul-baptist unul din Braila 256culCe motive de retragere zice că are:
-abandonarea credinței pionierilor baptiști din România (Cele 5 puncte calviniste) de catre Uniunea Bisericilor Baptiste – Chiar marele evanghelizator Mihai Cornea a renunțat la nuanța de semi-calvinism / vedeți articolul / , de asemenea prima mărturisire de credință a avut doar partea cu alegerea, fără erezia nimicitoare cu mântuirea pe veci / vedeți aici / .
Ce a produs calvinismul când a murdărit religia baptistă / vedeți categoria cu mântuiții pe veci / .
-uniunea sau tratativele Uniunii cu statul (sub orice formă, aspect, nuanță) – să zică despre uniunea cu statul este delir (se știe că religiile protestante calvine au fost religii de stat!)
-uniurea sau tratativele cu alte culte – dacă nu sunt calviniști nu sunt buni – observăm o excludere a tuturor celorlalți (nimeni nu este suficient de bun pentru calviniști. Am văzut aceasta și urmărind blogurile unor calviniști cunoscuți!).
-existența comitetului, clerului in cadul adunărilor (contrar statutului) – Biserica nu este un grajd al nimănui unde tot felul de calviniști fără căpătâi fac ce vor ei!
-întoarcerea Ia pagânism a adunărilor: crăciunul (moș crăciun, pomul, cadourile), pastele (oua rosii, iepurașul de pasti), rusaliile, floriile, prezența semnului crucii în casele de rugaciune (simbol pagân) – îi este ciudă calvinistului că el nu primește nimic de Crăciun. Calviniștilor nu le trebuie Crăciun și Paști. Am cunoscut (baptiști-falși) calviniști mântuiți pe veci numai prin har care se îmbătau de abia mai ajungeau acasă, mergeau băuți la curve că ei nu își pierd mântuirea, la jocuri de noroc, făceau avorturi etc. Vedem bine ce le trebuie celor Odată mântuiți pe veci mântuiți, chiar dacă știu să dea din gură cu sfințenia! Să își pună statuia lui Calvin pe hol și să se închine la ea, poate face minuni! (sau scheletul lui Calvin).
-evanghelia distorsionata (predarea, rugaciunea pacatosului in care Domnul Isus este invitat…) – pentru (baptiștii) calviniști, evanghelia lor este să meargă băuți la curve că nu își pierd mântuirea!
-dezacordul personal cu privire la cateva afirmații din marturisirea de credinta cum ar fi ,,0mul este fiinta libera” cu referire la alegerea sau respingerea lui Dumnezeu – a venit harul irezistibil peste calviniști și i-a mântuit cu de-a sila, am pus aici: /monstrul-numit-dumnezeu/ și categoria / blasfemie / .
– dezacordul personal cu privire la originea baptistilor (John Smith, protestantism) punct de vedere sustinut de Uniune astazi – baptiștii (neoprotestanții, în general) sunt urmași ai anabaptiștilor care se pare că au existat (în ascuns) din timpul primilor ucenici ai Domnului (și ei erau creștini-arminiști). / categoria neo-protestantii-sunt-urmasii-anabaptistilor / . Nu erau calviniști mântuiți prin scărpinare în fund!
– nerespectarea disciplinei in adunari, acceptarea de membri proveniti din alte culte prin recunoașterea botezului lor nimeni nu este așa minunat ca calviniștii, dacă nu ești calvinist ești anticrist! (și alți calviniști cred la fel).

Nu trebuie să urmăm părerile noastre, nu trebuie adaugat nimic la Cuvântul lui Dumnezeu și nu trebuie nimic scos din el – au adăugat doctrinele harului: harul ieftin, mântuit prin alegere arbitrară în suveranitate, punctele TULIP, mântuiți fără să facă nimic, au scos obligația umblării cu Domnul pe calea mântuirii până la capăt. Din cuvintele lui va fi judecat! Apocalipsa 22.18-19 Amin.

Este mult mai bine ca putini sa fie invatati corect de Cuvant, crezand si umbland drept in virtuti si practici decat ca multi sa creada fals si sa fie inselati de doctrina contrafacuta – am văzut calviniști bețivi (unul și la biserica baptistă calvinistă a mers băut hâc hâc), curvari (unul trăia când cu una când cu alta etc), părinții trebuie să acopere găurile făcute în buget la jocurile de noroc, drogați, scandalagii etc, care se credeau mântuiți prin har, pe veci (aleși de Dumnezeu în suveranitate arbitrară), Cristos va fi obligat să îi caute prin birturi și pe la curve ca să îi răpească la cer! (Sau îngerii îi vor răpi la cer? Vor vomita ”sfinții” calviniști vome alcoolice pe sfinții îngeri). Și are tupeul să vorbească de virtuți – vedem ce ”virtuți” au cei care nu vor să umble cu Domnul pe calea mântuirii până la capăt, ci au preferat să primească erezia mântuirii ieftine și a harului ușuratic (ieftin). Încă un calvinist plin de tupeu și de mândrie calvinistă.

Coloseni 3
1. Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos şade la dreapta lui Dumnezeu.
2. Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.
3. Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.
4. Când Se va arăta Hristos, viaţa voastră, atunci vă veţi arăta şi voi împreună cu El în slavă.

Gândiți-vă la lucrurile de sus, ca să nu ajungeți fanatici obsedați de calvinismul toxic (că mântuirea nu se poate pierde)!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s