Simuț Ciprian mântuit pe veci – doar i se pare

Menționez că de zeci de ani baptiștii în România au fost creștini (arminiști), nu calviniști. Oficial, în România religia baptistă este arministă, foarte apropiată de neo-protestanți. Niște eretici care căpușesc bisericile baptiste au adus din America erezia calvinistă și au răspândit-o, după Revoluție și unii au ajuns să facă orice, că nu își pot pierde mântuirea! De ce să primim noi mizeria unui dictator nebun care a trăit cu sute de ani în urmă / vedeți categoria cine au fost liderii reformei / ? Deci ereticii nu sunt baptiști adevărați, ci slujitori ai satanei care înșală pe frați prin ei. Nu pot fi considerați baptiști cei pe care Biblia îi numește lupi răpitori!

http://mariuscruceru.ro/2010/07/06/evrei-6-apostazia-si-siguranta-mintuirii-in-evrei-6-guest-post/
la comentarii:

Ciprian Simut says:
Julius 6, 2010 at 2:36 pm
In primul rand, mantuirea este o chestiune individuala si personala. Este o relatie “fata catre fata” intre credincios si Dumnezeu.
Dumnezeu nu baga pe nimeni cu forta in Rai – înseamnă că mântuirea se poate pierde, dar ofera mantuirea spre a fi acceptata sau respinsa. Practic, tot ce poate face omul este sa accepte sau sa respinga mantuirea. – deci calviniștii nu aveau dreptate cu punctele T.U.L.I.P. / vedeți categoria / . Și dacă o acceptă, Dumnezeu îl ia ostatic în trenul mântuirii?
Mantuirea este o lucrare pur divina, fara nici un element meritoriu din partea omului – ba da, umblarea cu Domnul. / Vedeți aici articol despre downgrade-ul calvinismului din zilele noastre / .Daca mantuirea este o lucrare pur divina, ma intreb de ce ar fi pastrarea ei o lucrare ce depinde si de om? – mă întreb de ce nu se internează la ospiciu și să îi lase pe creștini în pace? De ce internarea la ospiciu trebuie să depindă și de pacient (nebun eretic)? Este greu de crezut că un individ poate fi așa de nebun încât să se contrazică așa ușor în câteva rânduri (cei care cunoașteți Biblia și ați studiat puțin calvinismul știți la ce mă refer).

Despre apostazie si siguranta mântuirii în Evrei 6,4-6
Evrei 6,4-6 genereaza diferite probleme legate de posibilitatea pierderii mântuirii pentru ca textul nu descrie clar daca au existat vreodata oameni cu adevarat mântuiti care sa apostazieze – / vedeți articol despre acest text / și despre alte versete din Evrei 6. O prima citire a textului înclina balanta spre posibilitatea pierderii mântuirii omului prin apostaziere. Aceste versete vor fi interpretate într-o nota protestanta de sorginte reformta – individul ăsta este rupt de realitate, primii baptiști care au răspândit religia baptistă la noi aveau doar o nuanță de calvinism (cea cu alegerea), / vedeți articol /   / și aici / , la care apoi au renunțat. Siguranta mântuirii este una dintre elementele de baza ale credintei reformate – că Dumnezeu i-a ales numai pe ei spre mântuire (pe ceilalți nu i-a vrut) și odată mântuiți sunt pe veci mântuiți, / calvinismul este o blasfemie /  . Exista, binenteles, limite în sensul ca omul mântuit nu va putea face orice fel de pacat având ca scuza faptul ca e mântuit – deci este minciună că nu îți poți pierde mântuirea. Și atunci de ce o mai propovăduiește? Lipsa oricarui regret veritabil este un indiciu, nu o siguranta, a faptului ca s-ar putea ca omul sa nu fi fost mântuit niciodata – numai calviniștii cred că sunt mântuiți arbitrar pe moment, pentru veci!
În acest eseu vom încerca sa argumentam ca textul de fata nu se refera la oameni mântuiti.
De asemenea, vom arata ca desi unii oameni par a fi mântuiti prin faptul ca sunt luminati sau ca au parte de partasie cu Duhul Sfânt, acestea nu sunt elemente ale mântuirii ci doar elemente ale harului, care poate fi dat de Dumnezeu oricarei creaturi – de parcă Dumnezeu dă HARul oamenilor la porci și la roșcove / vedeți articol / . Concluzia eseului este ca mântuirea nu se poate pierde. – vedem la Judecată, poate chiar mai repede, dacă va vrea Domnul! Vedeți cum învățătura dracilor a ruinat suflete și biserici baptiste de mântuiți pe veci /. Unii au făcut orice, că le-au spus lupii răpitori că nu își pot pierde mântuirea!

Simuț, degeaba vii cu motive false și texte pe care le-ai strâmbat ca să îți iasă erezia adevărată, pe Dumnezeu nu Îl poți înșela. Poți fi disperat să găsești motive mincinoase cât vrei, că ce ai pierdut nu vei mai avea înapoi! Dacă păcătuim cu voia …. Știi că dacă Dumnezeu te ține în viață până în vremea anticristului, nu vei putea scăpa de ștampila 666, și ceilalți eretici la fel, slăvit să fie Dumnezeu pentru aceasta. Aleluia. Amin. Vă va judeca Cel Răstignit!

Ciprian Simut says:
Julius 10, 2010 at 11:39 am
daca e un legamant: intram in legamant, iesim din el, semnam, apoi stergem, apoi iar semnam? cate copii are legamantul acesta?
ce prevede nou legamant daca una din parti decide sa il incheie? – Se vede că nu vrea să vadă ceea ce Biblia spune așa de clar:
Evrei 10.26. Căci, dacă păcătuim cu voia, după ce am primit cunoştinţa adevărului, nu mai rămâne nicio jertfă pentru păcate,
27. ci doar o aşteptare înfricoşată a judecăţii şi văpaia unui foc care va mistui pe cei răzvrătiţi.
28. Cine a călcat Legea lui Moise este omorât fără milă, pe mărturia a doi sau trei martori.
29. Cu cât mai aspră pedeapsă credeţi că va lua cel ce va călca în picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pângări Sângele legământului, cu care a fost sfinţit, şi va batjocori pe Duhul harului?
30. Căci ştim cine este Cel ce a zis: „A Mea este răzbunarea, Eu voi răsplăti!”, şi în altă parte: „Domnul va judeca pe poporul Său.”
31. Grozav lucru este să cazi în mâinile Dumnezeului celui Viu!
Cei care răspândesc erezii nimicitoare își pierd mântuirea, pentru căc ucid suflete care ar trebui să umble cu Domnul pe calea mântuirii! În veșnicie vor fi împreună cu sufletele ruinate de ei!

Să îi mustre Dumnezeu pe ereticii satanei și să îi împiedice să răspândească învățăturile dracilor și așa să nenorocească sufletele oamenilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s