Spurgeon, încă un mântuit pe veci clovn șmecheraș alcoolist drojdier – juca teatru ieftin pentru fraieri, cum ”har ieftin” era ceea ce predica

https://nadiacaisin.wordpress.com/2011/04/29/citeva-date-din-biografia-lui-charles-spurgeon/

In plus geamurile bisericii erau deschise si in afara mai stateau persoane setoase dupa Cuvint. La un moment dat Spurgeon nu mai avea cu ce respira in biserica. El rugase de mai multe ori diaconii bisericii sa sparga geamurile cu vitralii de la etaj, pentru a avea putin aer. Deoarece diaconii iezitau sa o faca, Spurgeon s-a ocupat el de aceasta (fara ca cineva sa stie), ca pe urma se se roage si sa zica:” Doamne binecuvinta persoana care a spart geamurile”.
Istoria spune ca acest pastor avea un simti al umorului deosebit, insa deseori acest aspect al caracterului sau era vazut negativ de anumiti lucratori din lumea religioasa. Unii ziceau ca el face teatru, si ca ar trebui sa-si schimbe locul de activitate. Cu toate aceste Dumnezeu lucra prin Spurgeon si oamenii veneau la El. – se vede că era circar, un șmecheraș nenorocit ca Pustan. Mergeau oamenii la el la entretainment, nu la Domnul. Vi se pare ca el avea Duhul Sfânt?  Se vede din comportamentul lui că avea alte duhuri. Dacă propovăduia vrăjeli, erezii calviniste (învățăturile dracilor) se vede că nu la Domnul veneau ei, ci la teatrul ieftin, la circul calvinist.

Un lucru de necrezut in legatura cu Charles Spurgeon, este ca el fuma si consuma bauturi alcoolice.. Nestiind ca fumatul este daunator pentru sanatate (trebuia să o întrebe pe E. G. White), chiar medicul sau este cel ce-i prescrie acesta. Intre timp cercetarile in domeniu scot in evidenta efectul daunator al fumatului si Spurgeon va renunta la acesta practica si chiar isi va incuraja membrii bisericii in aceasta privinta. (cred că fumau cei ”mântuiți prin har” ca locomotivele cu abur!)

Locomotiva cu abur_1 c p
Insa cosumul bauturilor alcoolice era o practica raspindita pe timpul sau, pentru ca cu ajutorul alcoolului ei dezinfectau apa, astfel evitind anumite boli. – se vede că nu degeaba au apărut adventiștii de ziua a șaptea (sâmbăta = Sabat). Nu cred că nu exista atunci apă proaspătă de fântână (or fi fost prea multe combinate chimice cu nitriți și nitrați?), sau putea să fiarbă apa și să o răcească!
Deci nu exista nici un motiv ca el și alți calviniști să fie alcooliști drojdieri nenorociți. Și-au acoperit alcoolul cu Calvin.

http://www.monergism.ro/index.php/2011/05/spurgeon_against_arminianism/

De ce Spurgeon s-a opus atât de categoric arminianismului? – pentru că nu era serios cu Domnul, era circar, oamenii veneau la el la entretainment (distracție), ca la Vacanța Mare.

Arminianismul se face vinovat de faptul că încurcă doctrinele și că acționează ca un obstacol în calea înțelegerii clare și lucide a Scripturii; deoarece el afirmă greșit sau ignoră scopul etern al lui Dumnezeu, el dislocă înțelesul întregului plan de răscumpărare. – dacă nu ești nebun ca ereticii nu ești bun. Calvin era un dictator nebun intolerant (ca musulmanii radicali cu Șaria, Statul Islamic) care mai ardea pe căte unul pe rug.
Vorbind în general, ei (arminienii) nu au nici cea mai mică idee despre niciun sistem teologic. – spune pe ce texte din Biblie (adevărate, adică nu răstălmăcite!) se bazează punctele TULIP ale calvinismului – pe nimic!

Un al doilea motiv pentru care Spurgeon s-a opus atât de vehement arminianismului a fost faptul că el a considerat că spiritul acestui sistem duce direct la legalism („Tendința arminianismului este spre legalism, la baza arminianismului nu există nimic altceva decât legalismul”). – pentru el ce scrie în Scriptură: Efeseni 5. 18. Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh. Nu vă îmbătați cu vin …. era legalism – se vede bine că era calvinist.
Spurgeon despre spiritul predicării Evangheliei. „N-aș putea să predic ca un arminian” – hâc hâc lăi lăi lăi

Când omul zice: «Pot să mă rog, pot să cred, pot una și alta», pe fruntea lui există semnele mulțumirii de sine și ale aroganței”. – pot să mă las de alcool

betiv_infect_bere_pet mântuit numai prin har Calvin

În al treilea rând, Spurgeon s-a ridicat împotriva învățăturii care era deja actuală în anii 1850, deoarece el a susținut că ea conține erori care bagatelizează starea gravă a celor neconvertiți. Arminianismul nu face pe deplin cunoscută mărturia biblică despre starea păcătoșilor și nu prezintă corect amploarea teribilă a nevoilor lor. – încă o minciună. Se știe că o urmare a învățăturilor calviniste este faptul că Dumnezeu este un monstru (dați clic spre / link /), pentru că a creat foarte mulți oameni pentru osândă veșnică fără să le dea posibilitatea să aleagă. Se vede că dumnezeul calviniștilor este satana.

Arminianismul predică nașterea din nou, dar o prezintă ca pe o consecință sau un însoțitor al hotărârii omului; prezintă că omul este născut din nou prin pocăință și prin credință, ca și când aceste acte spirituale stau în puterea celor neconvertiți. – Știm că Dumnezeu cheamă oamenii – nu i-ar chema dacă nu le-ar fi dat posibilitatea să răspundă! Folosim numele lui Arminius ca al unuia care a luptat pentru credința creștină dată sfinților, odată pentru totdeauna. Această învățătură este posibilă numai datorită subestimării faptului că păcătosul este cu totul pierdut și lipsit de orice putere. Scriptura spune că omul firesc nu poate să primească lucrurile spirituale și din această cauză trezirea divină trebuie să preceadă răspunsul omului. – adică Dumnezeu a creat puțini oameni pentru pocăință, a venit ”harul irezistibil” peste ei etc.

Adevărul glorios este că însăși disperarea păcătosului e cea care îi arată unde se află adevărata speranță. Prin urmare, a minimaliza această lipsă de speranță – așa cum face arminianismul – nu este modalitatea de a revela lumina speranței care strălucește în Evanghelie. – calviniștii spun că Dumnezeu a creat (foarte) puțini oameni pentru veșnicia cu El și foarte mulți ca să îi ardă degeaba în focul veșnic. Atunci de ce nu i-a creat doar pe cei pentru mântuire? Pentru că așa vor ei? Dacă mulți oameni vor fi în loc rău în veșnicia fără Domnul fără să fie întrebați, fără să aibe posibilitatea de pocăință ca urmare a alegerii făcute de ei (spre bine), unde mai este SPERANȚA voastră, calviniștilor? Dumnezeul calviniștilor este cel viclean și mincinos, șarpele cel vechi și satana. Acesta va trage și vouă o țeapă (cum trageți voi ucenicilor voștri când le predicați erezii nimicitoare, învățăturile dracilor) și nu vă va mântui (nici nu poate, chiar dacă ar vrea!).

Observăm ușor că învățăturile lui Arminius (sunt creștine pentru că a luptat pentru credință), sunt ceea ce spune Biblia și cred neo-protestanții. După Revoluție au fost aduse din America învățăturile dracilor că ești mântuit (numai) prin har, mântuirea nu se poate pierde, nu există cădere din har, Odată mântuit pe veci mântuit. Doar puțini din baptiști, cei care s-au lepădat de credința curată au ajuns să creadă o erezie (calvinismul cu mântuirea pe veci), fără susținere biblică!

Nu credeți minciunile satanei, care vrea să vă piardă sufletele!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s