Monstrul numit Dumnezeu

coroana de spini resLNu am înțeles de ce cineva își numea prietenul ”mântuit pe veci” ”robot” până ce aseară Dumnezeu m-a luminat citind explicațiile cuiva (pe internet). Zicea că după punctele calvinismului,  Dumnezeu ”în suveranitatea lui” îi lasă pe unii afară din Împărăție fără să îi întrebe, iar pe unii îi mântuiește cu de-a sila, chiar împotriva voinței lor (harul ”irezistibil”).

Ce cred ei? Că dacă la o evanghelizare se predă Domnului cineva, trebuie să aștepte e-mail din cer ca să afle dacă respectivul este pe lista albă sau pe cea neagră – adică e bun sau nu pentru mântuire?! Ereticii care se cred mântuiți pe veci sunt în înșelarea satanei dacă cred că Dumnezeu, la facerea lumii, a jucat oamenii la ruletă (sau alte jocuri de noroc) și pe unii (puțini) i-a câștigat, dar pe cei mai mulți i-a pierdut (ghinion)!

Deci Dumnezeu a creat pe unii oameni (puțini) spre mântuire obligatorie, fără să îi intrebe nimic. Dacă este adevărat, nu ar fi fost mai ușor să îi creeze doar pe de-ăștia? Nu, pentru că nu au vrut cei care au inventat punctele T.U.L.I.P.?

/ Vedeți aici un articol despre monstruozitatea dumnezeului mântuiților pe veci /

Problema mare este alta: Dumnezeu este un monstru, pentru că  a creat în mod intenționat foarte mulți oameni pentru pierzare veșnică, fără să îi întrebe ceva.

Nu avem nevoie de așa dumnezeu păgân (ca Baal) care este satana, nu Dumnezeu. Cel viclean și rău nu este Dumnezeu, este doar o prefăcătorie, uneori cu lumina lui falsă cu tot. ”Nimeni nu L-a văzut vreodată pe Dumnezeu. Singurul lui Fiu a venit de la inima lui Dumnezeu ca să ne arate ce inimă are Dumnezeu” – vedem că Dumnezeu are o inimă de Tată bun! Noi, creștinii, nu avem nevoie de dumnezeul ”mântuiților pe veci”, la fel de mincinos ca ei (el este tatăl minciunii), nu credem ereziile nimicitoare. Țineți-vă dracii și învățăturile dracilor pentru voi, nu îi mai înșelați pe oameni cu ele! Avem un Tată bun, nu satana care să ne fi creat doar pentru pieire!

Fanaticii ar vrea să ne învețe că Dumnezeu i-a vrut numai pe unii la pocăință, nu pe toți. Adică dacă unii oameni păcătuiesc (Dumnezeu nu i-a ales), este pentru că așa a ales Dumnezeu! Dumnezeu vrea ca oamenii aceștia să păcătuiască. Unii spun despre lucrurile înapoiate că sunt rămase de la Revoluția din 1907 (toamna). Ce ne mai interesează pe noi să resuscităm învățătura dracilor, veche de sute de ani? Mizeria aceasta de erezie este așa de infectă, încât este mai întâi erezie psihiatrică și apoi erezie religioasă!

Până la urmă vedem că s-a întâmplat ce a spus că a citit un cunoscut pastor arminist în revista Magazin prin anii ”80: ”Cine știe dacă nu cumva suntem cobaii de experiență ai unor ființe din alte lumi” – Nu, noi nu suntem. Voi, cei care vă pretindeți mântuiți pe veci, nu știu.

Vedeți / articol / și / articol / despre confuzia alegerii: Dumnezeu a ales (predestinat) existența grupului de creștini, nu persoane individuale pentru mântuire. Cei care răspund chemării lui Dumnezeu, întră în grup, iar cei care nu vor, pot să plece, că Dumnezeu nu ia ostatici în trenul mântuirii (fără pocăință). Mai multe despre alegerea voluntară (cei care nu știți engleza puteți încerca cu google translate): https://arminianperspectives.wordpress.com/

În Numele Domnului Isus, să vă împiedice Dumnezeu să îi mai înșelați pe fraierii care vă cred!

Ioan 1
8. … Ioan a venit ca să mărturisească despre Lumină.
14. Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava Singurului Născut din Tatăl.
18. Nimeni nu L-a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatălui, Acela ni L-a făcut cunoscut.

8 gânduri despre &8222;Monstrul numit Dumnezeu&8221;

 1. Nu ați înțeles nimic din din doctrina așazis calvinistă și nici din Biblie. Studiați mai întâi Biblia apoi rugați-vă. Și încă ceva dați-vă numele real daca vreți să mai corespondam. V-am mai spus eu și data trecută ura cu care scrieți nu vine de sus.

  Apreciază

  1. Am văzut suflete care au crezut erezia și starea lor de pe urmă a ajuns rea: un baptist calvinist botezat membru în biserica eretică calvinistă scandalagiu bețivan curvar drogat, a zis că pe el și dacă îl dau afară din biserica eretică calvinistă (pentru că le strică mărturia), el nu își pierde mântuirea – a crezut erezia calvinistă că Dumnezeu l-a ales și el acum este așa de mântuit numai prin har încât nu își poate pierde mântuirea. Iar dacă îl dau afară, toți calviniștii care vor afla vor zice că și ei pot face orice că nu își pierd mântuirea. În altă biserică baptistă calvinistă, unul care făcea lucrarea Domnului s-a curvălit cu una venită în biserică. Altul venit în biserică s-a curvălit cu una din biserică. Am avut bunici (unul dirijor de fanfară) și părinți baptiști, am fost și în biserică la țară când eram copil și mergeam acolo, dar nu s-a pomenit așa degradare între baptiști ca după apariția învățăturii demonilor calvinistă că mântuirea nu se poate pierde. Am fost într-o biserică baptistă care a fost o minune și am văzut că după ce a ajuns pastor un derbedeu calvinist mântuit numai prin har, biserica a fost ruinată. Niște baptiști s-au dus la festivalul vinului și s-au matolit (alcooliști ca Calvin). Îi știu și pe alții care fac cam la fel. Unul trăiește când cu una, când cu alta. Unul și la biserica eretică calvinistă a mers băut. Ăla merge băut pe la curve că nu își pierde mântuirea. Este mântuit prin har definitiv, nu mai scapă de mântuire orice ar face.
   Combat erezia aceasta calvinistă pentru că am văzut că ruinează suflete și ruinează bisericile baptiste care au primit și trăiesc erezia.
   Comuniștii atei își băteau joc de pocăiți zicând că pocăiții spun: Soră, dă-mi corpul tău – așa au ajuns, dar nu baptiștii adevărați, ci ereticii calviniști pe care Dumnezeu i-a ales în ”suveranitatea lui” arbitrară. Așa că mai lăsați-ne cu ereziile voastre calviniste, că ne spune Domnul ”după roadele lor îi veți cunoaște”, și vedem bine și de mai multe ori depravarea și degradarea calvinistă.
   Dacă nu ești suficient de împietrit, pocăiește-te și crede în Domnul Isus, nu în Calvin. Nu simți miros de foc veșnic? Apocalipsa 22.18. Mărturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta. – Dumnezeu a ales în suveranitatea arbitrară, mântuiți numai prin har, TULIP, doctrinele harului și alte erezii asemenea.
   19. Şi, dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei prorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta.” – mântuire fără să faci nimic, mântuirea nu se poate pierde pentru că odată mântuit ești pe veci mântuit.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Cine spune cu buzele că el crede harul și curvește nu cunoaște pe Dumnezeu. Să mergi să curvești să bei și să spui că poți face ce vrei că ești în har este moarte spirituală.

    Nu puteți veni la mine cu argumente de astea. Cum v-am mai spus dvs. urâti cuvântul Sfintei Scripturi cât și pe anumiți oameni. Ba mai mult văd că aveți și apucături dictatoriale,, Iar dacă îl dau afară,”. Sincer eu am îndoieli și în privința dumitale dacă continui așa.

    Acesta este ultimul comentariu pe car vi-l scriu. Și încă ceva doar persoanele dubioase stau sub anonimat și scriu sub pseudonim. Dar cam bănuiesc cine sunteți. Fi-ți sănătos (mai ales spiritual)!

    Apreciază

    1. Să mergi să curvești să bei și să spui că poți face ce vrei că ești în har este moarte spirituală. – conform religiei creștine este moarte spirituală, nu conform fanaticilor, care cred că pe ei (numai pe ei) Dumnezeu i-a ales la facerea lumii etc. Nu merită să repet mizeriile ereziei, le-am comentat de mai multe ori și nici nu m-ar interesa dacă nu aș fi văzut că ruinează suflete!
     Cine spune cu buzele că el crede harul și curvește nu cunoaște pe Dumnezeu.
     – îl cunoaște pe satana (tatăl tuturor ereziilor nimicitoare) că este mântuit pe veci!
     Nu puteți veni la mine cu argumente de astea. – să înțeleg că pe cei ”mântuiți pe veci” îi supără adevărul? Așa se vede din viețile unora din ei! După roadele lor îi cunoaștem
     Cum v-am mai spus dvs. urâti cuvântul Sfintei Scripturi cât și pe anumiți oameni. – Biblia este pentru cei intrați pe calea mântuirii prin har, ca urmare a alegerii personale și care vor să umble cu Domnul, călăuziți și energizați de Dumnezeu, până la capăt, la mântuirea viitoare. Iubesc creștinii, nu învățătura dracilor care poate să le ucidă sufletele în focul veșnic!
     Ba mai mult văd că aveți și apucături dictatoriale,, Iar dacă îl dau afară,”. – Dacă unul o ia razna, după un timp el este dat afară din biserică. Conducerea bisericii îl dă afară, în ședința bisericii (sau aduce la cunoștința bisericii că l-au dat afară). Aceasta este procedura.
     Sincer eu am îndoieli și în privința dumitale dacă continui așa. – că spun adevărul? Doare adevărul!
     Acesta este ultimul comentariu pe car vi-l scriu. Și încă ceva doar persoanele dubioase stau sub anonimat și scriu sub pseudonim. Dar cam bănuiesc cine sunteți. Biblia este publică, și după ereziile și faptele voastre veți fi judecați.
     Romani 2.5. Dar, cu împietrirea inimii tale, care nu vrea să se pocăiască – de erezia mântuirii pe veci, îţi aduni o comoară de mânie pentru ziua mâniei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu,
     6. care va răsplăti fiecăruia după faptele lui.
     – nu după doctrinele harului (”irezistibil” și ușuratic).
     7. Şi anume, va da viaţa veşnică celor ce, prin stăruinţa în bine – nu prin erezia că Odată mântuit nu îți poți pierde mântuirea, caută slava, cinstea şi nemurirea;
     8. şi va da mânie şi urgie celor ce, din duh de gâlceavă, se împotrivesc adevărului şi ascultă de nelegiuire. – doctrinele harului, punctele TULIP, zeul-computer i-a ales în suveranitate arbitrară etc.
     Fanaticul ”mântuit pe veci” Daniel Chiu https://amfostbaptist.wordpress.com/2015/11/25/ereticul-daniel-chiu-ne-povesteste-cum-un-calvinist-s-a-sinucis/
     https://amfostbaptist.wordpress.com/2016/02/05/curva-spirituala-ecumenista-daniel-chiu/ poate merge să îi lingă în fund și pe ăștia: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/femeia-care-a-fost-ingropata-in-camp-pentru-ca-preotul-nu-a-primit-o-in-cimitirul-ortodox-rudele-spun-ca-era-baptista.html , că se pare că nu mai putea de grija lor.
     Fi-ți sănătos (mai ales spiritual)! – aceasta mă duce cu gândul la învățătura sănătoasă, care este anti-calvinistă. Amin. Să vă aducă Dumnezeu mințile acasă, ca lui Nebucadnețar și ca evanghelizatorului baptist Mihai Cornea, care a răspândit Evanghelia curată – Dumnezeu, în mila Lui și voia Lui, a trimis niște sfinți care l-au convins să renunțe la harababura alegerii false!

     Dacă nu vă pocăiți de erezii, Medicul va extrage metastazele. Unde vor ajunge acestea? Dacă păcătuim cu voia (cu erezii), câte Jertfe ne mai rămân, valabile și utile?
     Slăvit să fie Dumnezeu, unii încă mai aveți posibilitate de pocăință! În Ieremia 31 scrie ”întoarce-mă Tu, şi mă voi întoarce”. – la Adevărul dat celor sfinți, odată pentru totdeauna!

     Apreciază

  2. Principii Baptiste

   Principii Baptiste ,de azi si de ieri….un articol scris de dta
   se pare ca intre timp s-a schimbat ceva:-Avem doar doua feluri de slujitorii:prezbiteri(episcopi sau pastori) si diaconi.Slujbe limitate doar la barbati.

   -Respingem orice forma de conducere ( dictatura ) a pastorului,comitetului,uniunilor , comunnitatilor si aliantelor ecumenice nationale sau mondiale .
   Dupa cum se stie aveti deja pastor !
   Nu se vede consecventa in ceea ce scrieti cu ceea ce faceti
   Matei 23:3 Caci ei zic, dar nu fac.

   Apreciază

 2. Un articol foarte slab, plin de cuvinte injositoare si uracioase nedemne de un om al ratiunii: „fraier”, „draci”, „fanatici” in alte articole. De asemenea argumentele sunt inselatoare. Se foloseste generalizarea in mod extrem, de parca nu ar fi falsi adepti printre orice confesiune si ideologie. Documentarea de asemenea este slaba, ceea ce duce la prezupozitii ingrozitoare. Spre exemplu, nici un calvinist nu spune ca poate sa traiasca in pacat in continuare pentru el este mantuit oricum. Nu cred ca cineva poate lua in serios articolele din site-ul acesta.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Documentarea: am cunoscut mai mulți asemenea semi-calviniști (știm că cei care au făcut religia protestantă au avut pretenția ca oamenii să trăiască ca sfinți – dar cei care acum poluează religia baptistă cu erezia nimicitoare au luat doar ceea ce le-a plăcut: că mântuirea nu se poate pierde) care mi-au spus că ei trăiesc cu credința că mântuirea nu se poate pierde și fac orice:
  – unul bețivan mergea de la biserică pe la curve că el nu își poate pierde mântuirea
  – unul divorțat trăiește când cu una când cu alta
  – un escroc care este extrem de prietenos cu frații din Biserică, aceștia capătă încredere în el și el le trage câte o țeapă (când are ocazia)
  – alții care cred că pot face orice
  Am auzit și de la alții care au cunoscut mai multe cazuri de mântuiți pe veci, care cred că nu își pierd mântuirea orice ar face ei și fac lucruri mult mai rele (chiar avorturi).
  Dacă dai mâna cu unul mântuit pe veci și îi spui: Pace frate!, el poate vine de la curve și nici nu știi ce boală își bagi în casă (am văzut pe unul băut și la biserică, măcar dacă ar fi singurul!). Ei, cei care au primit învățătura dracilor că mântuirea nu se poate pierde trăiesc în așteptarea răpirii Bisericii și cred că Dumnezeu îi va căuta prin birturi, pe la curve, la jocuri de noroc etc ca să îi răpească la cer! Această credință sinceră (pentru noi greu de crezut) provine de la cei care au răspândit mizeria de erezie (în special din SUA): Cristos este așa de mare și Jertfa atât de acoperitoare, că mântuirea nu se poate pierde (orice ar mai face ei)!
  Să îi numesc fraieri pe cei care fac de toate și se cred mântuiți pe veci este ceva prea blând. Nici judecata lui Dumnezeu, nici veșnicia rea nu vor fi blânde! (Fraieri au fost mai degrabă băștinașii din America de Sud care și-au dat aurul pe cioburi de sticlă colorată, pentru că nu mai văzuseră așa ceva).
  1 Timotei 4:1 1 Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, 2 abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni: odată mântuit pe veci mântuit, în cazul nostru.
  În ciuda adevărului, unii delirează și văd mizeria ereziei chiar și acolo unde ea nu există (am scris aici despre un individ care a văzut doar calvinism în Prima mărturisire de credință a baptiștilor din România. A fost tradusă una germană, mai veche, și i-a fost redus mult calvinismul, mai ales partea toxică, și au fost introduse elemente de arminism creștin. Și un istoric, mult mai priceput decât mine la istorie, a văzut acest lucru).

  Biblia ne spune să umblăm în Cristos așa cum L-am primit și baptiștii înainte de comunism și în timpul comunismului au fost arminiști, așa cum și este actuala mărturisire de credință baptistă. Slăvit să fie Dumnezeu pentru sfinții care au rămas tari și nu și-au murdărit sufletele cu învățătura dracilor!

  Pe cei care propovăduiesc învățătura dracilor că mântuirea nu se poate pierde, Biblia îi numește lupi răpitori.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s